Giraffe Colombia Condor DECAF 350 gram
DECAF Condor – Giraffe Coffee Roasters
Smaakprofiel & Body
De koffie heeft een volle body met uitgesproken aroma’s van marsepein, cacao en ahornsiroop.
Herkomst & Variëteiten
Oorsprong: Colombia, regio Tolima.
Variëteiten: Caturra en Castillo.
Verwerkingsproces
De bonen worden gedecafeïneerd via de Ethyl Acetaat (Sugarcane) methode. Hierbij worden ze eerst gestoomd, vervolgens behandeld met ethylacetaat (geproduceerd uit suikerriet), daarna opnieuw gestoomd en gedroogd tot een vochtpercentage tussen 9–13 %. Na de tweede stoombeurt is de resterende ethylacetaat direct verdwenen tijdens het branden, mocht er een minimale reststof aanwezig zijn.
Missie & Samenwerking
De decaf wordt geproduceerd in samenwerking met Forest Coffee (Shady en Elias), die ook verantwoordelijk zijn voor andere loten zoals Guava Banana en Papayo Paradise. De koffie – bekend als het Black Condor lot – wordt bewust geselecteerd voor decafeïnatie om specialty-kwaliteit decaf te garanderen.
Giraffe Coffee Roasters
Zetadvies
Specifiek aanbevolen voor espresso.
Voor espresso raadt Giraffe aan: 19 g gemalen koffie, 42 g output, in ongeveer 23–26 seconden doorlooptijd (gebruik een precisieweegschaal, distributietool, etc.).